Blog o pivu

O pivu, pivovarnictvi a všem okolo teho

 Tu najdete ruzne chytre članky tykajici se zlateho moku.

Dovolili jsme si přebrat článek známého lašského blogera o jeho zkušenostech s výrobou zlatavého moku v domácích podmínkách. Přepněte na "ostravsku laštinu" a čtěte.

22.4. 2017 jsme se poprvé zúčastnili soutěže domácích pivovarníků, která se konala v rámci Malé pivní slavnosti v Pivovaru Veselka v Litomyšli. Naše 12° Pšenka zvítězila v kategorii pšeničných piv, získala STŘÍBRNÝ KORBEL!

Delegace našeho pivovaru se v sobotu 11.3. zúčastnila legendárního setkání domácích pivovarníků a sládku ve světě známém pod jménem Kostelecké Chmelovárek.

Současná medicína se zabývá definováním nového pojmu - "umírněné pití alkoholu". Také se hovoří o "moderovaném pití alkoholu". Podle amerických autorů je tato forma konzumace alkoholu definována nepřekročením denní dávky 22,3 g čistého alkoholu na den. V českých poměrech se to rovná jedné dvanáctce piva nebo 2 dcl vína nebo 0,5 dcl tvrdého...

Pít se má každý den. Nikoli tvrdý alkohol, ale nejlépe víno, či pivo a s mírou. Nejvhodnější je to večer při jídle. Doporučená dávka jsou čtyři deci pro muže a tři pro ženy (dvojnásobek u piva).

Přečtěte si jako prvni, co je noveho

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky